Uszka z grzybami 2


Produkty:
-szklanka mąki
-jajko
-szczypta soli
Na nadzienie:
-10 dag suszonych grzybów
-cebula
-jajko
-tłuszcz
-sól, pieprz
Przygotowanie :
Grzyby starannie opłukać, zalać niewielką ilością wody, ugotować do miękkości, odcedzić. Odsączone grzyby przepuścić przez maszynkę . Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na tłuszczu na złoty kolor. Dodać grzyby, wymieszać, ostudzić. Wbić do masy grzybowej jajko i dobrze połączyć, doprawić nadzienie solą i pieprzem. Mąkę wymieszać a jajkiem, szczyptą soli i niewielką ilością wody, zagnieść niezbyt twarde ciasto. Rozwałkować, pokroić w kwadraty. Na każdym nakładać po łyżeczce nadzienia. Składać na pół po przekątnej, zlepiać trójkąty, a następnie dwa rogi ze sobą. Gotować uszka we wrzącej wodzie. Po wyjęciu układać na półmisku.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Uszka z grzybami 2 - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł