składniki:
- 3 dzwonka ze szczupaka
- 2 łyzki oleju
- 3 łyżki masła
- sol
- pieprz czarny mielony
- 5 łyżeczek mąki
- sok z cytryny
- 4 łyżki pokrojonego koperku
- 2 łyżki słodkiej smietanki 18%
przygotowanie:
Rybę umyc, osuszyc, posolic i posypac pieprzem. Oproszyc mąką. Na patelni rozgrzac 2 łyżki oleju. Smażyc rybe na rumiano z obu stron. W ostatniej fazie smażenia zmniejszyc gaz, dołożyc masła i dosmażyc. W rondelku rozgrzac 2 łyżki masła, wsypac koperek. Smażyc 2 minuty mieszając. Dodac mąkę i zamieszac. Wlac smietanke. Ogrzewac, mieszając aż sos zgęstnieje. Doprawic do smaku sokiem z cytryny, szczyptą cukru, mielonym pieprzem i solą.
smacznego
Autor tekstu: Łukasz Kośmider
tomalek21 | |
---|---|
palce lizać kiedyś na pewnowyprubuje przepis (2012-01-18 21:42) | |
deka35 | |
wygląda apetycznie na pewno spróbuje ;] (2012-02-12 14:07) | |
marek-debicki | |
Przepis na rybkę z masełkiem i dobrym śmietanowo- koperkowym sosem marzenie. Pozdrawiam i*****pozostawiam. (2012-03-06 07:45) | |
pikasso41 | |
lubie to (2012-08-02 10:26) | |