Świateczne niespodzianka w sosie winnym


Produkty:
-4 paczki mrożonych œślimaków
-10 dag kiełbas parówkowej bez osłonki
-1-2 cebule
-2-3 pomidory
-2-3 ząbki czosnku
-1 łyżka posiekanej natki pietruszki
-1 szklanka białego wytrawnego wina
-1 łyżka tartej bułki
-1 listek laurowy
-1 łyżka oleju
-sól, pieprz

Przygotowanie:
Ślimaki rozmrozić, ugotować w bulionie lub osolonej wodzie z listkiem laurowym i pieprzem. Osączyć, w skorupkach zrobić dziurki. Przygotować sos: kiełbasę i pomidor pokroić w kostkę, czosnek i cebulę obrać i drobno posiekać. Cebulę zeszklić na oleju, dodać kiełbasę, pomidor, czosnek i natkę pietruszki. Podsmażyć zalać winem i dusić około 3 minut. Œlimaki ułożyć w żaroodpornym naczyniu, zalać sosem, oprószyć tartą bułką i dusić około 20 minut. Całość przyprawić do smaku solą i pieprzem.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Świateczne niespodzianka w sosie winnym - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł