Sandacz przykryty pieczarkami




  • konto usunięte




Sandacz

Składniki:
 1 kg sandacza
 150 g pieczarek
 30 g tłuszczu
 30 g mąki
 40 g masła
 sól
 posiekana natka pietrsuzki
Sandacz przykryty pieczarkami
Sposób wykonania:
Sandacza odfiletować i pokroić na porcję, które oprószyć solą i obtoczyć w mące po czym smażyć na rozgzranym tłuszczu.
W między czasie pieczarki pokroić w plasterki i obsmazyć je na rozgzranym maśle po czym podlać odorbiną wody i dusić około 15 minut.
Usmażoną rybę ułożyć na półmisku i przykryć ją pieczarkami.
Na koniec posypać jeszcze posiekaną zieleniną.

 


4.8
Oceń
(8 głosów)

 

Sandacz przykryty pieczarkami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł