Pyszność z patelni


Składniki:
60 dag pieczarek
czerwona słodka papryka
średnia cebula
20 dag piersi z kurczaka
łyżeczka tymianku
5 łyżek oleju
łyżka masła
płaska łyżeczka słodkiej papryki
1/4 łyżeczki ostrej papryki
sól
pieprz
Przygotowanie:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w poprzek, w długie paski. Oprószyć pieprzem, połową słodkiej papryki. Na patelni rozgrzać połowę oleju z połowa masłą i obsmażyć mięso na złoty kolor, zdjąć z patelni, przykryć żeby nie ostygło.
Na patelni rozgrzać resztę oleju i masła, włożyć pokrojone pieczarki i smażyć ok.5min. Wrzucić pokrojoną cebulę oraz paprykę i smażyć kolejne 5min. Dodać mięso, doprawić tymiankiem, słodką i ostrą papryką, solą i pieprzem. Smacznego.

 


1
Oceń
(5 głosów)

 

Pyszność z patelni - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł