Lin w cieście


Składnik:
1 lin ok 1.5 kg,
3jajka,
2kromki chleba tostowego bez skórki,
0,5 szklanki mleka,
mrożonego ciasta francuskiego,
6 gałązek świeżego tymianku,
sól,
pieprz.
Przygotowywanie:
Ciasto rozmrozić.
Rybę oczyścić, wypatroszyć, opłukać i osuszyć.
Chleb moczyć w mleku 5-10 minut.
Chleb odcisnąć, rozdrobnić, wymieszać z jajkami i tymiankiem,
przyprawić do smaku solą i pieprzem.
rybę nafaszerować nadzieniem.
Ciasto podzielić na dwie części.
W podłużnej formie rozłożyć papier do pieczenia
i wylepić połową ciasta.
Na środku położyć rybę, przykryć pozostałym ciastem.
Starannie skleić boki.
Udekorować skrawkami ciasta, posmarować rozmąconym
żółtkiem.
Piec 35 minut w temperaturze 220 stopni. Podawać najlepiej na
ciepło. Życzę smacznego.

 


3.4
Oceń
(8 głosów)

 

Lin w cieście - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł