Karp w migdałowej panierce


Produkty:
-karp
-5 dag migdałów
-2 łyżki bułki tartej
-2 jaja
-2 łyżki mąki
-2 łyżki mleka
-sól, biały pieprz

Przygotowanie Karp w migdałowej panierce:
Karpia pokroić w dzwonka, osolić, oprószyć pieprzem. Wstawić na 12 godzin do lodówki. Migdały sparzyć, obrać, wysuszyć w ciepłym piekarniku, a następnie zemleć. Bułkę przesiać przez sitko i wymieszać z migdałami. Jaja zmiksować z mlekiem. Dzwonka ryby osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć mąką, a następnie zanurzyć w jaju i obtaczać w bułce wymieszanej z migdałami. Rybę usmażyć z obu stron na złoty kolor na mocno rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia dodać masło.

 


5
Oceń
(2 głosów)

 

Karp w migdałowej panierce - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł