Kulki proteinowe można gotować?

/ 3 odpowiedzi
Przepis 1 – na karpia
0,5kg mąki pszennej
0,5kg mąki kukurydzianej
0,5kg mleka w proszku
0,25kg cukru
5 jajek
2 łyżki miodu
jedna fiolka anyżu
barwnik żółty 

Przepis z naszego prtalu, ale w przygotowaniu kulek nie wspominają o gotowaniu czy pieczeniu lub suszenie itp...
pokpo


sory, że ucieło. Końcówka brzmi ,,lub suszyć" (2011/03/27 18:52)

spines21


Po zrolowaniu trzeba kulki ugotować,w zależnościod wielkości od 1 do 4 minut.

Ja tak gotuje.

na kilogram suchej masy powinno sie dać 10-12 jajek-różnie sie ciasto wyrabia,więc w tym przepisie mogło chodzić o 15,bo 5 to za mało

(2011/03/27 18:56)

skate901


koledzy..... jest sporo filmów o robieniu kulek. Np http://taaakaryba.com.pl/?x7l5lxh3xplll6lilpk7hxlcl7hh+llll6lilpk7l6l3xpxkxl+lljl5ldl5lik7l6l3xpx5x6+l333xk+xpxkl5x+xkx5lkxcl5lkxlxcxxx+l+x+xlxlxhlkxyl5l+lkl+xcxyxyxcxyxxlkxl (2011/03/27 23:56)