Domowe kulki proteinowe-przechowywanie

/ 2 odpowiedzi
Witam. Pragnę zapytać bardziej doświadczonych kolegów o poradę. Mianowicie mam składniki na dużą partię kulek proteinowych, planuję zrobić 10 smaków po ok 2kg. Więc nie użyje wszystkich na jednej zasiadce. I tu pojawiają się moje pytania: Co zrobić by nie zepsuły mi sie zbyt szybko? - czytałem o tym i niektórzy piszą żeby mrozić, czego nie chciałbym robić bo mam wrażenie że podczas rozmnażania dostaną wilgoci i nie będą dobrej jakości. A inni piszą o konserwantach i to szczerze wydaje mi się odpowiednie, podczas produkcji dosypać konserwantu i wysuszyć, wydaje mi się, że tak przygotowane powinny długo przeżyć I czy kulki trzeba gotować, a czy nie wystarczy ich ususzyc? - wydaje mi się że ugotowanie kulek zabije ich smak zapach itd... I , że po samym ususzeniu a nie po ugotowaniu i ususzeniu będą dłużej zdatne do uzycia. Ja mianowicie zrobil bym tak : Zrobil kulki z dodatkiem konserwantu, i nie gotował bym tylko je ususzył i suche wsypał bym do słoików. Napiszcie co Wy byście zrobili i jesli macie jakieś uwagi też na nie czekam. Dzieki za pomoc. Pozdrawiam.